Omfugning

Trænger dit murværk til en kærlig hånd?

Omfugning af flere typer facader

Omfugning af facade, mur eller noget helt tredje sker ved hjælp af fugemasse. 

Fugemassen er et byggemateriale, der bruges til at indstøbe armeringsjern i murede vægge, forbinde sektioner af præstøbt beton, som udfylder revnerne mellem fliser, holder dem sammen og forhindrer skader på siderne af fliserne. 

Fugemasse er generelt sammensat af en blanding af vand, cement, sand, ofte farvetone og nogle gange fint grus. Det påføres som en tyk væske og hærder over tid, ligesom mørtel.

Med tiden kan fugemassen blive snavset, især fugemasse, der bruges omkring køkken- og badeværelsesfliser, som er udsat for mad og andet snavs. Det er relativt nemt at rengøre flisefuger, især når det vedligeholdes jævnligt.

Omfugning er nødvendig for at reparere skader, eller når fliser er ved at blive løse. Omfugning kan også være påkrævet, når fugemassen er så misfarvet, at det er umuligt at genoprette den tilbage til dens oprindelige tilstand blot ved at rense. Et specielt kemikalie bruges til at udføre denne proces med en skrubber eller højt vandtryk for at fjerne alt snavs fra jorden.

Hvorfor kan omfugning være
essentielt for dit hus?

Hvorfor kan omfugning være essentielt for dit hus?

Et af de mest almindelige problemer vi ser, er revner og afskalning af fuger omkring våde områder såsom badekar, brusere, håndvaske, køkkenvaske osv. Problemet er, at hvis det efterlades og ikke behandles, kan vand hurtigt sive ind i revnerne og hjørnesamlingerne, og dermed finde vej ind i trærammerne samt gulvet, hvilket forårsager uoprettelig skade på dit hjem og gør det fugtigt og usundt. At løse disse problemer lige fra starten vil ikke kun vedligeholde fugemassens udseende, men kan også undgå betydelige forstyrrelser og eskalerende reparationsomkostninger i fremtiden.

Før du udskifter beskadiget fugemasse, ville en kort undersøgelse være på sin plads. Revner eller smuldrende fugemasse indikerer ofte, at underlaget er revnet, krympet eller flyttet. Misfarvet eller svampet fugemasse kan være tegn på en vandlækage inde i en væg eller brusekar. Omfugning af flisen uden at løse det underliggende problem, er kun en midlertidig løsning.

Kunne du tænke dig at få undersøgt området, så kontakt os.

Vi hjælper dig hellere end gerne med omfugning, kontakt os nu!

Vi tilbyder en bred vifte af mureropgaver. Renovering af facader, badeværelser og køkkener er blot nogle af dem.
Vi går ikke ned på æstetik eller kvalitet, og det bør du heller ikke. Vi vil gøre vores bedste for at imødekomme dine ønsker til drømmehuset, så kontakt os allerede i dag.

Vi sidder klar til at høre nærmere omkring dine ønsker og forventninger, samt vil vi komme med idéer og gode råd.

Ring til os på tlf.nr.: +45 70 444 202, via info@mtnmurer.dk eller gennem vores kontaktformular, og lad os give dig et uforpligtende tilbud indenfor allerede 24 timer.

Kontakt os